Administrație

Primăria Aiud a cumpărat un teren pentru a amenaja o nouă parcare

Foto: Google maps

Municipiul Aiud a achiziționat un teren cu scopul amenajării unei parcări, informează primăria locală. Terenul va fi folosit pentru amenajarea unei noi parcări publice, în condițiile în care locurile de parcare din municipiu se dovedesc insuficiente.

Municipiul Aiud are în total 1805 locuri de parcare publice amenajate, iar în Aiud sunt înregistrate 8774 de autoturisme, afirmă autoritatea locală.

„Deci vorbim despre un deficit de 6969 locuri de parcare. În mod realist, în cartierele de blocuri geografia locului face imposibilă amenajarea a încă aproape 7000 locuri de parcare”, se arată într-o informar publică a Primăriei municipiului Aiud, care mai precizează că „cu toate acestea, am amenajat peste 200 de locuri noi de parcare în ultimii ani și vom continua acest demers”.

„Recent am achiziționat un teren în zona Gării, cu suprafața de 4890 mp cu scopul amenajării unor parcări. În baza Legii nr. 422/2001 ne-am exercitat dreptul de preemțiune asupra imobilului teren situat administrativ în Aiud, str. Gării, nr. 14, CF nr. 71904. Consiliul Local Aiud a aprobat în unanimitate cumpărarea acestui teren cu scopul realizării unor parcări. Amenajarea parcării va fi cuprinsă pe lista de investiții de anul viitor”, mai precizează reprezentanții autorității locale.

Imobilul a fost achiziționat de la OMV Petrom SA, la prețul de 77.945 euro, care include și TVA.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.