Sport

„Săptămâna mare” a fotbalului sibian. Sâmbătă va avea loc primul meci pe Municipalul reconstruit de „Fabrica de stadioane”

Cu etapa din acest weekend, intrăm în „săptămâna mare” a fotbalului sibian. Fotbal Club Hermannstadt revine pe Stadionul Municipal, sâmbătă 10 februarie, de la ora 19, într-un meci cu Farul Constanța, liderul Superligii României la fotbal.

Ne așteptăm deci la o partidă cu tribunele pline, dincolo de duelul fotbalistic de referință pentru istoria orașului, a Stadionului Municipal. E primul meci oficial de fotbal disputat pe (noua) arenă a orașului, una proaspăt reconstruită în urma unei investiții de cca 40 milioane de euro.

După omologarea de către Liga Profesionistă de Fotbal, eveniment care a avut loc în 29 noiembrie și inaugurarea festivă, în prezența oficialităților locale de Moș Nicolae, sâmbătă vine rândul inaugurării printr-un prim meci de fotbal.

Inaugurarea aduce în atenția publică un fapt cu totul remarcabil: stadionul a fost edificat de către un important constructor local, CON-A, care și-a câștigat o veritabilă faimă de „fabrică de stadioane”. Aceasta, pentru că firma CON-A contabilizează nu mai puțin de cinci proiecte mari cu funcționalități sportive, însumând nu mai puțin de 700 de milioane de lei.

Un portofoliu impresionant de construcții sportive

În portofoliul companiei deținute de omul de afaceri Mircea Bulboacă s-au adunat în ultimii ani impresionante structuri cu destinație sportivă: Cluj Arena, stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova și stadionul „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

Construcția cu cea mai mare valoare a investiției este stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova, un proiect de aproape 250 de milioane de lei, inaugurat în 2017 și plasat în rândul celor mai bune structuri de acest fel din lume.

CON-A a construit la Cluj-Napoca Sala Polivalentă și Cluj Arena. Sala Polivalentă Cluj-Napoca este cea mai modernă și încăpătoare construcție destinată organizării de evenimente. Construcția realizată de CON-A deține deja un record: este clădirea civilă din România cu cele mai lungi grinzi metalice, cu 73 de metri de deschidere liberă, dimensiuni care mai sunt întâlnite doar la hangarele avioanelor.

Cel mai recent proiect anunțat din zona sportivă pentru CON-A este construirea noi săli polivalente la Pitești. Noua sală va avea o capacitate de aproximativ 5.000 de locuri și va putea găzdui mai multe tipuri de competiții sportive internaționale, precum handbal, volei și baschet, dar și evenimente non-sportive.

Iar, zilele trecute, a fost inaugurat Municipalul sibian.

Materiale de forță de muncă locale

Un alt fapt, de asemenea remarcabil pentru angajamentul local privind comunitatea locală al companiei, este că aproximativ 80% din materialele de construcție folosite la ridicarea noului stadion sunt produse în Sibiu, de fabricile grupului CON-A și alți parteneri locali. Este vorba despre materialele folosite la construcție, elemente de structuri de beton, profile de geamuri, de uși și altele de acest fel.

Stadionul Municipal a fost practic reconstruit de la zero, noua structură a stadionului include vestiare pentru sportivi, antrenori și copii de mingi, săli de masaj, cabinete medicale, saune și o sală de forță.

De asemenea, arena sportivă beneficiază de spații generoase pentru mass media, incluzând sală de conferințe, spații de lucru cu acces la wi-fi, trei studiouri de televiziune, sală pentru crainici, camere de machiaj etc. În plus, în exterior există locuri speciale pentru amplasarea camerelor tv.

Instalația de nocturnă a stadionului corespunde tuturor normelor UEFA.

Totodată, stadionul oferă facilități pentru atletism și box. Există o pistă de atletism în lungime de 400 de metri cu patru culoare și o sală de atletism situată sub tribuna a II-a care oferă condiții optime de pregătire. Stadionul beneficiază și de o sală de box cu vestiare și grupuri sanitare proprii.

În același timp, cei care vin să asiste la diversele manifestări pe care le va găzdui stadionul vor avea la dispoziție și 21 de spații de alimentație publică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.