Politică

Va fi prelungită subvenția la carburanți și după 1 ianuarie?

Guvernul va decide după 20 decembrie dacă va mai acorda subvenția la carburanți și din 1 ianuarie 2023, până atunci urmând să fie făcută o analiză privind prețurile, a declarat sâmbătă ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, citat de Monitorul de Cluj.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat, sâmbătă, că Guvernul va decide după 20 decembrie dacă va mai acorda subvenția la carburanți, urmând ca până atunci să fie făcută o analiză la anticipația de preț pe piața combustibililor.

Adrian Câciu a fost întrebat dacă Guvernul va mai acorda subvenția la carburanți. „Această decizie probabil o să luăm după data de 20 decembrie. O să luăm astfel încât să putem să facem dacă este o prelungire sau nu”, a afirmat ministrul Finanțelor.

Întrebat dacă se impune o prelungire a acestei subvenții, Adrian Câciu a răspuns:

„Am cerut date de analiză cu privire la anticipația de preț pe piața combustibililor. De ce? Pentru că acum vedeți că prețul este în scădere deşi a intervenit embargoul asupra petrolului rusesc. Vreau să văd cum se manifestă acest preț din perspectiva tuturor piețelor care au futures pe petrol, dar şi pe ceea ce înseamnă produsele finale: benzină şi motorină pentru a nu avea un efect toxic în piață. De ce zic efect toxic? Adică să nu crească costurile pentru companii. Dacă mie mi se menține prețul aşa cum este, este o abordare. Dacă în schimb există semnale că undeva spre ianuarie, spre final, atunci vom avea în analiza asta, vom lua o decizie. Dar nu pot să vă spun în momentul ăsta pentru că e bine să avem toate datele pe masă. Scopul este ca deducerea fiscală să ajungă la cei care vând combustibil. Scopul este ca dumneavoastră şi cu mine şi cu orice cetățean şi orice companie din România să poată să aibă un cost la pompă pe care să îl poată suporta”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.