Politică

Supărat ca scriitorul pe istorie, Darie Ducan cere primarului Albei Iulia schimbarea numelui cetății Alba Carolina

Darie Ducan (foto: Facebook/Darie Ducan)

Scriitorul Darie Ducan, membru al Uniunii Scriitorilor, se declară scandalizat de „atitudinea de dispreț” manifestată de Austria față de România cu ocazia votului din Consiliul JAI și îi cere primarului municipiului, prefectului județului și Consiliului Local Alba Iulia schimbarea numelui cetății în „Alba Iulia”.

„Stimate Dle Prefect, Stimate Dle Primar, Stimate Consiliu local, Vă solicit retragerea gărzii austriece (folosită în scop turistic) din cetatea Alba Iulia, precum și rebotezarea acestei cetăți din  Cetatea „Alba Carolina” în Cetatea „Alba Iulia” în materialele publicitare”, se arată într-un mesaj semnat de scriitor și trimis pe e-amil celor trei instituții.

Ducan își explică astfel cererea: „E de bun-simț, după atitudinea de dispreț pe care Austria a prezentat-o față de România”.

Darie Ducan (34 de ani) este un poet din tânăra generație, născut la Târnăveni, unde a urmat gimnaziul și liceul. În această perioadă a activat ca membru al cenaclului literar local Elena din Ardeal. A debutat cu poezie în anul 2000. La doar 19 ani, a devenit membru al Uniunii Scriitorilor din România. A realizat, la Radio Târgu-Mureş, emisiunea săptămânală de poezie Tineri poeți. În 2010, a absolvit Facultatea de Litere a Universității din Bucureşti, cu lucrarea de teorie și critică literară Spațiul bacovian.

Darie Ducan este autorul a mai multe volume de poezie și dramaturgie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.