Administrație

A fost predat amplasamentul pentru noua creșă care se construiește în Aiud

Municipiul Aiud a câștigat o finanțare din partea Companiei Naționale de Investiții pentru edificarea unei noi creșe în localitate. Sâmbătă a avut loc predarea către constructor a amplasamentului.

„Îmbunătățirea infrastructurii educaționale în scopul dezvoltării unui proces educațional modern rămâne o prioritate pentru noi”, se arată într-o informare publică a Primăriei municipiului Aiud, care precizează că „astăzi a avut loc predarea amplasamentului pentru o nouă creșă care va îmbunătăți accesul la educația timpurie pentru copiii aiudeni”.

Investiția are o valoare de 11.886.810,72 de lei (aprox. 2,4 milioane de euro) și se realizează pe strada Ostașilor, la numărul 16D, pe locul fostului târg de animale.

Suprafața terenului este de 2625 mp, din care 1245 mp pentru construcție. Următoarele 90 de zile sunt dedicate proiectării și obținerii avizelor pentru începerea lucrărilor, iar finalizarea lucrărilor are termen 12 luni de la data începerii execuției.

Apel de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană – NextGenerationEU.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.