Social

Cod galben de ploi însemnate cantitativ în 17 județe din vestul țării, până sâmbătă

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri o atenționare Cod galben de ploi însemnate cantitativ valabilă vineri și sâmbătă în 17 județe din vestul și sud-vestul țării.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 16 decembrie, ora 12:00 – 17 decembrie, ora 12:00, în Banat, Crișana, Maramureș, nord-vestul Olteniei și local la munte, vor fi ploi însemnate cantitativ, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse, în special în zona Carpaților Occidentali și în masivele vestice ale Carpaților Meridionali 40…60 l/mp. Ploile vor avea și caracter de aversă și pe alocuri vor fi descărcări electrice.

Județele marcate cu Cod galben sunt Alba, Argeș, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Timiș și Vâlcea.

La București, cerul va avea înnorări temporare pe tot parcursul intervalului, dar probabilitatea de ploaie va fi mai mare spre sfârșitul acestuia. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă a zilei de vineri va fi de 8…10 grade, iar minima nopții de 2…4 grade. Trecător, în unele cartiere, se va forma ceață.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.