Sănătate

Numărul cazurilor de infecții și alte boli a ajuns la dimensiuni istorice în Germania

Numărul oamenilor care suferă de infecții sau boli a ajuns la dimensiuni istorice în prezent în Germania, afirmă un medic de la ATI, citat sâmbătă de dpa.

„Rata de îmbolnăvire în rândul populației este extrem de ridicată în prezent. Nu am mai întâlnit niciodată aşa ceva”, a declarat preşedintele Societății germane pentru terapie intensivă şi medicină de urgență, Christian Karagiannidis, pentru ediția de sâmbătă a ziarului Rheinische Post.

„Ne confruntăm cu o largă gamă de boli”

În multe regiuni, aproape toate paturile de la ATI sunt ocupate, spune Karagiannidis, adăugând că infecțiile cu coronavirus nu mai reprezintă principala problemă.

„În acest moment ne confruntăm cu o largă gamă de boli: gripă, virusul respirator RSV, coronavirus şi alte afecțiuni respiratorii, plus urgențele obişnuite”, a explicat medicul.

Pe lângă numărul extrem de ridicat de pacienți, spitalele din Germania se mai confruntă în prezent cu probleme la livrarea anumitor medicamente. Karagiannidis a îndemnat statul ca, împreună cu producătorii locali, să asigure producerea şi stocarea din timp a anumitor medicamente, astfel încât acestea să fie mereu disponibile în cantități suficiente.

„Acest lucru va fi costisitor, dar consider că este îngrijorător pentru o țară ca Germania să se confrunte cu astfel de penurii, mai ales în acest an, cu atâtea infecții”, a subliniat el.

Ministrul sănătății din executivul bavarez, Klaus Holetschek, a cerut la rândul său guvernului german în comentarii pentru Rheinische Post să convoace înainte de sărbători o reuniune de urgență pentru a găsi o soluție, împreună cu reprezentanții sectorului medical şi industrial, în legătură cu problema penuriei de medicamente.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.