Administrație

A fost inaugurat podul peste Târnava din Crăciunelu de Jos

Duminică a fost inaugurat podul peste râul Târnava din comuna Crăciunelu de Jos, o investiție finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Construcția are o lungime de 100 de metri și va lega 35 de gospodării izolate de satul Crăciunelu de Jos.

Inițial, podul din Crăciunelu de Jos asigura accesul la un terenurile agricole ale sătenilor. Cu timpul însă, podul a devenit un mijloc de comunicare esențial pentru comună. El urmează să fie integrat în viitorul drum care va face legătura cu localitatea Tiur și va fi construit cu o finanțare obținută prin programul „Anghel Saligny”.

Podul va permite exploatarea a peste 600 de hectare de teren agricol aflate dincolo de râul Târnava. Proiectul este în execuție, fiind finanțat prin fonduri guvernamentale disponibile prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Podul, cu o lungime de 100 de metri, cu două benzi pentru traficul auto și trotuare pentru pietoni, înlocuiește vechea construcție din lemn, care se găsea într-o avansată stare de deteriorare.

Pentru construcția podului au fost folosite 32 de grinzi de la Prebet, 16 L de 21 de metri lungime și 16 L de 26 de metri lungime. Podul peste Târnava are o lungime de 100 de metri, carosabil cu dublu sens și trotuare pentru pietoni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.