Administrație

Transport public de persoane cu autobuze electrice pentru orașul Ocna Mureș și comuna Unirea, finanțată prin PNRR

Joi, 15 decembrie, a fost semnat contractul pentru proiectul depus spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) „Achiziția de mijloace de transport public – autobuze electrice în cadrul parteneriatului Orașul Ocna Mureș – Comuna Unirea”, informează autoritatea locală.

Proiectul presupune achiziția a trei autobuze electrice cu lungimea de 10 metri, a unei stații de încărcare rapidă la capăt de traseu și a trei stații de încărcare lentă pentru autobază.

„Tot în cadrul proiectului sunt atribuite, prin finanțare PNRR, 6 stații publice de încărcare rapidă pentru orașul Ocna Mureș și două stații de încărcare rapide pentru comuna Unirea”, se mai precizează într-o informare publică a Primăriei Ocna Mureș.

Achiziția stațiilor de încărcare și a autobuzelor se face în sistem centralizat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, acestea urmând apoi a fi predate autorităților contractante, conform contractelor de finanțare prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență).

Termenul pentru implementarea proiectului este de maxim 24 de luni de la semnarea contractului, la o valoare totală a contractului este de 8,16 milioane de lei fără TVA și 9.71 milioane de lei cu TVA, fiind finanțat în proporție de 100% prin PNRR.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.