Social

Peste 2,4 tone de articole pirotehnice au fost indisponibilizate de polițiștii din Alba

Aproape 2,5 tone de pocnitori, articole pirotehnice de divertisment și artificii au fost descoperite și indisponibilizate de polițiștii din Alba în urma unor percheziții la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu articole pirotehnice.

Potrivit unui comunicat transmis marți, în perioada 17 – 20 decembrie 2022, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea parchetelor de pe lângă judecătoriile Alba Iulia și Blaj, au efectuat 9 percheziții în județul Alba, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu articole pirotehnice.

„În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit 2.435 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile P1, F1, F2, F3, F4, T1 și T2 (pocnitori, articole pirotehnice de divertisment și artificii)”, se menționează în comunicat.

Potrivit IPJ Alba, toate articolele pirotehnice au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale.

La activități, alături de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, au participat polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Criminalistic, polițiilor municipale Alba Iulia și Blaj, Poliției Orașului Abrud, precum și polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

„Cercetările sunt continuate în cadrul unor dosare penale care vizează două persoane fizice și două societăți comerciale, ai căror reprezentanți ar fi încercat să comercializeze articole pirotehnice, fără a fi autorizate în acest sens”, se mai precizează în comunicat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.