Economie

Care sunt câștigurile salariale în Regiunea Centru

Diferența dintre câștigul salarial mediu brut înregistrat în octombrie în Sibiu și cel din Harghita, polii județelor din acest punct de vedere din Regiunea Centru, este de peste 2.200 de lei, potrivit datelor prezentate într-un comunicat transmis Agerpres de către Direcția Regională de Statistică (DRS) Alba.

Astfel, în octombrie 2022, câştigul salarial mediu brut, calculat ca medie ponderată a câştigurilor realizate în cele şase județe, a fost în Regiunea Centru de 6.008 lei, reprezentând 93% din câştigul salarial mediu brut la nivel național, de 6.461 de lei.

„Cel mai mare câştig mediu brut a fost înregistrat în județul Sibiu (6.854 lei), iar cel mai mic în Harghita (4.630 lei)”, se menționează în comunicat.

În ceea ce priveşte câştigul salarial mediu nominal net, calculat ca medie ponderată a câştigurilor realizate în județele din Regiunea Centru, acesta a fost de 3.741 de lei şi reprezintă 93,3% din câştigul salarial mediu net la nivel național, de 4.008 lei.

„Valoarea cea mai mare a câştigului salarial mediu net a fost de 4.248 lei, înregistrată în județul Sibiu, iar cea mai mică în județul Harghita, de 2.917 lei”, precizează DRS Alba.

Față de luna anterioară, câştigul salarial mediu net a înregistrat creşteri în județele Sibiu, cu 96 de lei, Braşov, cu 65 de lei, Harghita, cu 31 de lei, Mureş, cu 4 lei, şi Covasna, cu 1 leu, şi scădere în Alba, cu 33 de lei.

Efectivul de salariați înregistrat în Regiunea Centru la sfârşitul lunii octombrie a fost de 707.396 persoane.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.