Administrație

Sala de sport „1 Mai” a fost preluată de către primărie. Ea va fi reintrodusă în circuitul sportiv

Sala de sport „1 Mai” a fost preluată de către primărie și va fi reabilitată, modernizată și reintrodusă în circuitul sportiv, a anunțat primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, pe pagina sa de socializare.

„După o lungă perioadă de așteptare, Sala de Sport «1 Mai» a fost preluată de către primărie și va fi redată comunității albaiuliene!”, a scris Pleșa, reamintind că a început demersurile pentru preluarea obiectivului încă de la începutul mandatului său de primar, după ce a constata că această clădire din centrul orașului se găsește „într-o avansată stare de degradare”.

„În anii de glorie, sala era folosită preponderent pentru antrenamente și competiții din sfera artelor marțiale, dar și pentru alte sporturi individuale. Acum, după foarte mulți ani în care investițiile au lipsit cu desăvârșire, aceasta ajungând, la propriu, o ruină, fiind în administrarea Ministerului Sportului, am reușit să o preluăm, prin Hotărâre de Guvern, pentru a putea fi reabilitată, modernizată și reintrodusă în circuitul sportiv”, a explicat primarul municipiului.

„La începutul anului 2023, după perfectarea documentelor, vom începe procedurile pentru reabilitarea și modernizarea sălii. După modernizare, aceasta va putea fi folosită pentru antrenamente și competiții sportive, fiindcă dispune de o tribună cu peste 100 de locuri pentru spectatori și de o curte în care vor putea fi amenajate locuri de parcare”, a mai transmis Pleșa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.