Administrație

Trei localități din județul Alba au primit atestatul de stațiuni turistice de interes local

România are 35 de noi stațiuni turistice de interes local, între care trei sunt din județul Alba. Atestarea acestora urmează să creeze un impact pozitiv prin creșterea circulației turistice și, totodată, a cifrei de afaceri a investitorilor din domeniu, informează miercuri Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT).

Potrivit sursei citate, Guvernul României a adoptat miercuri Hotărârea pentru aprobarea atestării unor localități sau părți din localități ca stațiuni turistice de interes local și privind modificarea art. 2 și anexei nr. 5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor și criteriilor de atestare a stațiunilor turistice.

„Încă o veste bună, la final de an! România are 35 noi stațiuni turistice de interes local. Începând de acum, acestea se vor putea bucura de noi oportunități de dezvoltare, printre care menționez atragerea de investitori și finanțări, în scopul maximizării potențialului zonelor și, foarte important, o creștere a numărului de vizitatori. Mai mult decât atât, destinațiile cărora le-a fost acordat noul statut vor putea fi parte din reforma Organizațiilor de Management al Destinațiilor, având de acum posibilitatea, conform criteriilor mininale, să înființeze și să operaționalizeze o astfel de entitate la nivel local. Felicitări tuturor!”, a declarat ministrul de resort, Constantin-Daniel Cadariu.

În urma solicitărilor și documentației depuse de autoritățile administrației publice locale, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a procedat la verificarea îndeplinirii criteriilor legale, efectuând inclusiv vizite în teritoriu, primind statut de stațiuni turistice de interes local 35 de localități, între care și trei din județul Alba: zona turistică Cugir-Șureanu a orașului Cugir și comunele Șugag și Vidra.

„Pe termen mediu și lung, atestarea acestor localități ca stațiuni de interes local va crea un impact pozitiv prin creșterea circulației turistice și, totodată, a cifrei de afaceri a investitorilor din turism. Având în vedere efectul multiplicator al turismului în sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului în localitățile atestate ca stațiuni turistice va genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creșterea calității vieții pentru rezidenții acestor zone”, precizează MAT.

În România sunt atestate 54 de stațiuni turistice de interes național și 147 de interes local.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.