Educație

Ministrul Educației nu încurajează „neparticiparea la cursuri”

Școlile vor fi redeschise pe 9 ianuarie, potrivit programului, a declarat, joi, ministrul Educației, Ligia Deca, care a adăugat că nu este încurajată neparticiparea la cursuri.

„Procesul educațional va reîncepe începând cu 9 ianuarie, lunea viitoare, așa cum este prevăzut în structura anului școlar. Nu încurajăm în niciun fel neparticiparea la cursuri. Considerăm că, după doi ani pandemici, este foarte important să păstrăm ritmul și să avem un procent mare de participare la cursuri. Considerăm că accentul, așa cum am discutat împreună cu domnul ministru al Sănătății, trebuie să fie pe prevenție”, a spus Ligia Deca, într-o conferință de presă comună cu Alexandru Rafila, în contextul numărului mare de cazuri de gripă din țara noastră.

Ea a menționat realizarea triajului zilnic atât de către familii, cât și la intrarea la școală sau la grădiniță.

„Este normal ca atunci când sunt simptome evidente să fie informați părinții sau aparținătorii legali”, a completat ministrul Educației.

Deca a adăugat că este recomandată purtarea măștii de protecție pentru profesori și elevi, subliniind importanța respectării normelor de igienă.

„Ne dorim ca toți copiii să aibă acces la educație și în cazul în care manifestă simptome respiratorii să aibă o perioadă cât mai scurtă, care este ulterior recuperată, de izolare la domiciliu”, a punctat ministrul.

Ligia Deca a anunțat că va avea, vineri, o întâlnire cu inspectorii școlari pe această temă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.