Social

Sute de oameni au participat la înmormântarea preotului Emanuel Benchea

Foto: Reintregirea.ro

Sute de oameni au participat miercuri, la Alba Iulia, la înmormântarea preotului Emanuel Benchea. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba înmormântării preotului Ioan-Emanuel Benchea, la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Alba Iulia, scrie mesageruldesibiu.ro.

La slujba de înmormântare au luat parte numeroși clerici și credincioși atât din Alba Iulia, cât și din Sibiu, unde părintele Ioan-Emanuel Benchea a slujit în decursul ultimilor șapte ani.

Părintele Arhimandrit Ioachim Tomoiagă, vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, a dat citire mesajului transmis de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu.

Preotul Emanuel Benchea a fost înmormântat în cimitirul „Chip” din cartierul albaiulian Ampoi III.

Cine a fost preotul Emanuel Benchea

Potrivit Reîntregirea.ro, părintele Ioan-Emanuel Benchea s-a născut la data de 6 iunie 1986, în familia preotului Ioan Benchea și Mirela, având un frate, Mihai-Ștefan.

Copilăria și-a petrecut-o în orașul Teiuș, iar la vârsta de 10 ani s-a mutat împreună cu familia în orașul Alba Iulia, odată cu transferul părintelui Ioan Benchea în parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva”.

Între anii 2001-2006, după absolvirea cursurilor Școlii Gimnaziale „Vasile Goldiș” din Alba Iulia, a studiat la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan”. Ulterior, în perioada 2006-2010, a urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

După absolvirea studiilor masterale la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, a urmat cursurile de doctorat, la specializarea Misiologie Ortodoxă.

În luna august a anului 2010, s-a căsătorit cu tânăra Alina-Lucreția Rodilă, cu care are doi copii, Ioan și Ștefan.

În data de 3 octombrie 2010, a fost hirotonit diacon pe seama Catedralei arhiepiscopale din Alba Iulia, unde a slujit până la data de 1 octombrie 2013.

Ulterior, s-a stabilit împreună cu familia în municipiul Sibiu, unde a fost numit diacon pe seama Catedralei mitropolitane și a activat în administrația Centrului eparhial.

Pe data de 17 ianuarie 2016, a fost hirotonit preot pe seama parohiei Sibiu – Hipodrom I, de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Acolo, la Altarul bisericii „Sfântul Antonie cel Mare”, a slujit cu bucurie și dragoste vreme de șapte ani, continuând lucrarea sfințitoare a părintelui Ilarie Benchea, arată sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.