Administrație

Blaj. Contract pentru elaborarea documentației necesare modernizării DN 14B

O firmă din Cluj-Napoca va elabora studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru modernizarea DN 14B Blaj – Teiuș, un contract în acest sens, în valoare de peste 5,1 milioane de lei, fiind semnat joi de către reprezentantul societății și primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Potrivit unui comunicat postat pe pagina sa de socializare, primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar, a semnat, joi împreună cu reprezentantul SC Construct C.D.P SRL Cluj-Napoca, contractul privind serviciile de elaborare „Studiu de Fezabilitate, PAC și Proiect Tehnic de Execuție pentru modernizarea DN 14B + Poduri (peste CF M200 Teiuș și CF M300 Crăciunel)” pentru realizarea obiectivului de investiție „Drum Transregio Blaj – Teiuș – A10”.

Valoarea contractului este de 5.140.000 de lei (fără TVA), iar finanțarea este asigurată de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Municipiul Blaj este coordonatorul proiectului și se va ocupa de implementarea acestuia.

Durata de elaborare a studiului de fezabilitate, autorizarea executării lucrărilor de construire și a proiectului tehnic pentru modernizarea DN 14B Blaj – Teiuș este de 10 luni.

„După realizarea acestora, întreaga documentație va fi predată CNAIR, pentru executarea lucrărilor de modernizare a DN 14B Blaj – Teiuș”, precizează sursa citată.

Realizarea documentației tehnice și elaborarea proiectului tehnic pentru modernizarea DN 14B Blaj – Teiuș se fac în baza protocolului de colaborare încheiat, în data de 14 martie 2022, între CNAIR, Primăria Municipiului Blaj, Consiliul Județean Alba și Primăriile din Crăciunelu de Jos, Mihalț și Teiuș.

Obiectivul investițional „Drum Transregio Blaj – Teiuș – A10” vizează modernizarea DN 14B, prin realizarea, pe majoritatea drumului, a câte două benzi de circulație pe fiecare sens, construirea a două poduri rutiere peste pasajele de cale ferată de la Teiuș și Crăciunelu de Jos, precum și scoaterea traficului greu din comuna Crăciunelu de Jos, singura localitate traversată în prezent de DN 14B, pe ruta Blaj – Teiuș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.