Administrație

În urma alegerii în CSM a lui Liviu Odagiu, Curtea de Apel Alba Iulia a rămas cu un președinte delegat

Judecătoarea Oana Maria Petrașcu (foto: Curtea de Apel Alba Iulia)

Vicepreședintele Curții de Apel (CA) Alba Iulia, Oana Maria Petrașcu, a fost delegată, începând cu data de 7 ianuarie, în funcția de președinte al instanței, în locul judecătorului Liviu Gheorghe Odagiu, ales membru în Consiliul Superior al Magistraturii, potrivit unui comunicat transmis, vineri, Agerpres.

„Începând cu data de 07.01.2023, doamna judecător Oana Maria Petrașcu este delegată în funcția de președinte al Curții de Apel Alba Iulia de către Consiliul Superior al Magistraturii, în condițiile în care, din aceeași dată, domnul judecător Liviu Gheorghe Odagiu, ce deține funcția de președinte al Curții de Apel Alba Iulia, va începe activitatea în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, ca membru ales din partea judecătorilor de la curțile de apel”, se menționează în comunicat.

Oana Maria Petrașcu are o vechime în funcția de judecător de 22 de ani. A promovat la CA Alba Iulia în anul 2007, iar din ianuarie 2020 deține funcția de vicepreședinte.

În ceea ce privește celălalt post de vicepreședinte al CA Alba Iulia, devenit vacant din 1 ianuarie ca urmare a promovării la Înalta Curtea de Casație și Justiție a judecătorului Ştefania Dragoe, acesta va fi ocupat în perioada următoare, conform prevederilor legale aplicabile, mai precizează sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.