Mozaic

Mitropolitul Ardealului: Sfințirea apei de Bobotează ne arată care a fost miracolul simțit de întreaga omenire

Botezul Domnului, pictură bisericească

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, a explicat vineri, în timpul slujbei de sfințire a apei, oficiate în Piața Mare din centrul municipiului Sibiu, că Boboteaza ne arată „întâi de toate care a fost miracolul cel mare pe care l-a simțit întreaga omenire”, când Iisus a fost botezat de Ioan, în râul Iordan.

„Slujba aceasta de sfințire a apei ne arată întâi de toate care a fost miracolul cel mare pe care l-a simțit întreaga omoenire. Întreg cosmosul s-a cutremurat când a văzut pe creator atingându-se de creatură, când a văzut pe fiul lui Dumnezeu întrupat venind și intrând în apa Iordanului în chip de rob, plecându-se, umilindu-se în fața robului său, în fața lui Ioan și cerând botezul. Apele s-au sfințit, totul s-a cutremurat, Iordanul și-a întors cursul înapoi, tocmai pentru ca întreaga făptură să-l cinstească pe cel care și-a asumat și sfințirea naturii și sfințirea lumii căzută în păcat. Toate lucrurile acestea minunate au fost confirmate de tatăl cel ceresc”, a spus ÎPS Laurențiu Streza.

Potrivit mitropolitului Ardealului, credincioșii ar trebui să își păstreze curajul și să nu cedeze în fața încercărilor vieții.

„Iată-ne, ce binecuvântare deosebită a revărsat asupra noastră Mântuitorul Iisus Hristos, astăzi, în ziua de Bobotează. Duceți bucuria aceasta în sufletele frățiilor voastre! Împărtășiți-o cu toți ceilalți, toți cei dragi! Păstrați curajul și forța de a ne lupta, de a birui toate încercările ce vin asupra noastră! (…) Fiți biruitori! Bucurați-vă împreună cu Hristos! Cereți milă și ajutor și mulțumiți!”, a mai spus mitropolitul Ardealului.

La slujba de Bobotează oficiată de un sobor de preoți în frunte cu ÎPS Laurențiu Streza au participat peste 10.000 de credincioși în centrul municipiului Sibiu, unde ierarhii au oferit peste 10.000 de litri de apă sfințită la final.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.