Mozaic

„O carte în dar”, campanie derulată de elevi pentru copiii cu acces limitat la educație

Consiliul Județean al Elevilor Alba derulează, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, o campanie intitulată „O carte în dar”, prin care urmărește promovarea lecturii, adresându-se elevilor cu acces limitat la educație, potrivit unui comunicat transmis, duminică, Agerpres.

Astfel, până în 20 ianuarie, orice persoană poate să doneze cărți din biblioteca personală, care vor fi preluate de consiliile școlare ale elevilor din fiecare unitate de învățământ, iar mai apoi dăruite unor licee cu fond slab de cărți.

„Cultura și educația sunt factori esențiali în dezvoltarea tinerilor și cei mai importanți piloni ai societății în care trăim. (…). Din păcate, multe unități de învățământ din mediul rural dispun de biblioteci școlare cu fond slab de cărți sau nu dispun deloc de acestea. O mare parte a elevilor care trăiesc în aceste medii au o situație financiară precară și nu își permit achiziția de cărți, neavând deloc acces la literatură. ‘O carte în dar’ le oferă acestora posibilitatea de a descoperi lumea lecturii”, se menționează în comunicat.

Potrivit sursei citate, în prima ediție a campaniei s-a strâns un număr impresionant de cărți, care mai apoi au fost dăruite elevilor școlilor din comuna Vințu de Jos.

„Ne dorim ca și a doua ediție a campaniei ‘O carte în dar’ să se bucure de același succes, pentru a deschide o cale spre lectură cât mai multor elevi! (…). Din păcate, nu toți elevii au acces la resursele necesare în mod egal. Astfel, ne dorim să oferim o mână de ajutor prin a doua ediție a campaniei ‘O carte în dar’, desfășurată cu sprijinul Bibliotecii Județene “Lucian Blaga” Alba. Scopul acestui demers este de a oferi elevilor din județul Alba șanse egale la educație prin creșterea numărului de resurse la care au acces. Reprezentarea elevilor începe cu fiecare membru al comunității, pe care îl așteptăm să doneze cărți pentru a sprijini elevii de pretutindeni!”, a declarat, potrivit comunicatului, președintele CJE Alba, Diana Teodora Diacu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.