Administrație

Aiud. Control tematic al polițiștilor privind paza obiectivelor economice

Polițiștii au verificat modul în care sunt resprectate dispozițiile Legii 333 din 2003 privind paza obiectivelor (fotografie de arhivă)

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba au verificat 29 de societăți comerciale din Aiud cu privire la modul de respectare a normelor legale privind protecția bunurilor deținute, informează IPJ Alba.

Potrivit unui comunicat de presă, au fost efectuate simulări de pătrundere prin efracție, pentru verificarea sistemelor de alarmare și au fost aplicate sancțiuni pentru deficiențe constatate în punerea în aplicare a Legii 333 din 2003 privind paza obiectivelor.

Cu ocazia acțiunii, polițiștii au verificat privind modul de funcționare a sistemelor de securitate instalate și au efectuat 18 simulări de pătrundere prin efracție, pentru verificarea sistemelor de alarmare.

În urma acestor controale au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.300 de lei, în baza Legii 333 din 2003 și a normelor de aplicare a acestui act normativ și a fost constatată o infracțiune.

Pentru reprezentanții a 16 societăți comerciale au fost stabilite termene clare de remediere a deficiențelor constatate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.