Sport

Campioana CSM Volei Alba Blaj a perfectat două transferuri

Kaitlyn Hord (stânga) și Dajana Boskovic (dreapta)

CSM Volei Alba Blaj a anunțat, luni, transferurile jucătoarelor Kaitlyn Hord (centru) și Dajana Boskovic (universal/fals), care vor evolua pentru campioana României în partea a doua a sezonului 2022/2023, potrivit paginii de Facebook a clubului.

Kaitlyn Hord (1,94 m) vine din campionatul universitar american, rampa de lansare pentru cele mai valoroase voleibaliste din SUA și se află la prima experiență în Europa. Noul centru, care va împlini 23 de ani în data de 14 iunie, a jucat la Universitățile Penn State și Nebraska. Kaitlyn Hord s-a alăturat deja lotului echipei și va avea drept de joc la meciul cu SC Prometei Dnipro, programat miercuri seara, de la ora 19.00, în localitatea Kutna Hora (Cehia), în grupele Ligii Campionilor. Kaitlyn Hord va avea numărul 14 pe tricou.

Bosniaca Dajana Boskovic (1,86 m) vine din campionatul Chinei, încheiat la finalul săptămânii trecute, unde a ocupat locul trei cu Shenzhen Zhongsai. Noua jucătoare a echipei din Blaj, care va împlini 29 de ani în data de 11 aprilie, a mai jucat la echipele Dinamo Pancevo (Serbia), Vizura Belgrad (Serbia), Universitatea San Antonio Texas (SUA), Enea PTPS Pila (Polonia), Sariyer Belediyesi (Turcia), Kuzeyboru (Turcia) și Steaua Roșie Belgrad (Serbia). Este componentă de bază a naționalei Bosniei, unde evoluează sub comanda lui Stevan Ljubicic, antrenorul campioanei României. Dajana Boskovic, sora mai mare a celebrei Tijana Boskovic, campioană mondială cu echipa Serbiei anul trecut, se va alătura lotului campioanei României în zilele următoare și va evolua cu numărul 17 pe tricou.

„Am efectuat aceste două transferuri la solicitarea staffului tehnic, în vederea îndeplinirii obiectivelor clubului: accesul între primele zece echipe de club din Europa și câștigarea unui nou titlu de campioană. Cred că cele două voleibaliste, cărora le spun bun venit la Blaj, ne vor ajuta să atingem aceste obiective”, a declarat primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.