Social

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia construiește o grădiniță pentru 65 de copii

Arhiepiscopul Irineu, studiind planurile grădiniței la fața locului

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia construiește o grădiniță unde vor putea merge la cursuri 65 de copii, campusul unității preșcolare urmând să aibă și un amfiteatru și o grădină pentru activități în aer liber.

Şantierul noii grădinițe din Alba Iulia a fost vizitat, marți, de Arhiepiscopul Irineu, însoțit de consilierul economic, părintele arhidiacon Rafael Orzeiu, și de inspectorul eparhial Petrișor Muntean.

„La fața locului, Înaltpreasfinția Sa a evaluat stadiul lucrărilor și a purtat discuții cu domnul Cornel Florea, managerul firmei de construcții ce execută lucrarea, despre obiectivele propuse pentru anul în curs privind ridicarea noii grădinițe”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei.

Proiectul socio-educațional a demarat în a doua jumătate a anului trecut.

Potrivit sursei citate, proiectul presupune edificarea unei noi grădinițe moderne în municipiul Alba Iulia, unde vor putea beneficia de servicii educaționale un număr de aproximativ 65 de copii.

„Campusul unității preșcolare va cuprinde o clădire generoasă, cu spații adecvate pentru activitățile educative ale copiilor, sală de mese, sală multifuncțională, un paraclis pentru rugăciune, un amfiteatru în aer liber și o grădină pentru activități de tip outdoor”, se mai precizează în comunicat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.