Administrație

O nouă secție de Oncologie va fi construită cu finanțare din PNRR în cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia

Cel mai mare spital din județul Alba, Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia, va primi peste 221 de milioane de lei din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru relocarea și modernizarea Secției de Oncologie și înființarea unui Compartiment de Cardiologie intervențională, clădire ce va beneficia inclusiv de un heliport situat pe terasa imobilului.

„Prin demersurile făcute de Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia și Consiliul Județean Alba, cea mai importantă unitate spitalicească a județului nostru va avea o nouă și modernă secție de Oncologie și un compartiment de Cardiologie intervențională, investiții ce vor fi realizate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Aceste obiective de investiții au fost aprobate pentru finanțare, cu un buget total de 233.019,288,52 lei, din care 221.368.324,10 lei finanțare PNRR, adică un procent de 90%”, a transmis, joi, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

Potrivit acestuia, prin această investiție se va asigura inclusiv dotarea cu echipamente și aparatură medicală.

Semnarea contractelor de finanțare va avea loc la sfârșitul lunii martie 2023, iar data limită de implementare este 30 iunie 2026, a precizat președintele CJ Alba.

Potrivit documentației aprobate anterior prin hotărâre de consiliu județean, noua clădire va avea cinci etaje, cu heliport situat pe terasă și cu tunel de legatură cu celelalte corpuri de clădiri ale spitalului.

SJU Alba Iulia a avut trei proiecte depuse pentru finanțare din PNRR, toate îndeplinind criteriile de eligibilitate și intrând în etapa de analiză în vederea acordării punctajului conform metodologiei de evaluare.

Dintre acestea, în urma aplicării criteriilor de ierarhizare, s-a obținut finanțare numai pentru proiectul pentru relocarea și modernizarea Secției de Oncologie și înființarea unui Compartiment de Cardiologie intervențională. Celelalte două proiecte se referă la o nouă secție de psihiatrie cronici și la o nouă secție de Boli Infecțioase.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.