Economie

Cum își suplimentează veniturile poștașii români? Poșta Română acuză plecări masive ale angajaților

Conducerea Poștei Române se plânge că trebuie să facă față plecărilor masive ale angajaților (foto: Poșta Română)

Directorul general al Poștei Române, Valentin Ștefan, a afirmat vineri, la Alba Iulia, că în jur de 1.000 de poștași din țară își suplinesc veniturile prin sistemul de bonusare, dând exemplul unei angajate din București care, la un salariu de 2.000 de lei, a câștigat suplimentar 6.000 de lei.

„Industria în care activează Poșta Română e de așa natură încât fluxul de angajați să fie unul ridicat. Adică angajările să fie mult mai mari și plecările să fie mult mai mari decât în alte industrii. O stabilitate mai redusă decât în alte industrii (…) Ce încercăm noi să facem la companie este să creștem acest sistem de bonusare, astfel încât angajații care muncesc să își crească semnificativ veniturile”, a declarat Valentin Ștefan, într-o conferință de presă.

Acesta a făcut referire la sistemul de bonusare pe citit contoare.

„E o activitate nouă pentru Poșta Română, de test, doi ani, un contract. Și am introdus bonusarea. Și, spre surprinderea noastră, avem cam 1.000 de angajați care își suplinesc salariul prin această bonusare, deci pe munca lor. Și am avut o colegă din București care și-a mărit salariul, a luat un bonus de 6.000 de lei. La un salariu de până în 2.000 de lei. Sigur, e o excepție, dar…”, a spus Valentin Ștefan.

Directorul general a adăugat că se încearcă să se îmbunătățească condițiile de lucru și să fie creat un sistem prin care să crească salariile într-un mod cât mai sustenabil, dar, a punctat acesta, niciodată salariile poștașilor „nu vor fi peste media din țară”.

În ceea ce privește deficitul de personal, de câteva sute de posturi libere, acesta este relativ, a apreciat Valentin Ștefan.

„De exemplu, orașul cu cel mai mare deficit este Slatina, județul Olt. Ne e foarte greu să găsim angajați acolo. Și în general în mediul urban există un deficit de angajați. În mediul rural în schimb, există un surplus de angajați (…) Avem cam 600 de posturi libere la nivel național. Acest deficit există de ani de zile”, a spus directorul general.

Referindu-se la sediile în care își desfășoară activitatea Poșta Română, directorul Valentin Ștefan a susținut că în 2022 s-au făcut investiții în renovare cât în ultimii zece ani.

„Anul trecut, în 2022, am alocat o valoare pe renovări egală cu toată suma cumulată din ultimii zece ani. Deci, în 2022 Poșta Română a investit în renovarea spațiilor noastre, fie că vorbim de sedii administrative, fie că vorbim de oficii poștale o sumă egală cu suma investită în ultimii zece ani. Nu este de ajuns. Anul acesta vrem să dublăm suma de anul trecut. E prinsă în buget. Undeva la 30 de milioane de lei au fost în 2022″, a declarat directorul general.

El a menționat că, spre deosebire de alte țări din vestul Europei, unde companiile de poștă au deschis oficii în locații gen magazine de proximitate, brutării, în România se vrea păstrarea acestui specific al companiei, cu oficii poștale fizice. Potrivit lui Valentin Ștefan, Poșta Română are aproximativ 2.000 de sedii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.