Administrație

Primăria Aiud anunță că nu va „majora” taxele și impozitele locale, însă la va indexa cu rata inflației

Impozitele și taxele locale nu vor fi majorate în municipiul Aiud în 2023, anunță reprezentanții Primăriei locale. Aceștia spun că, totuși, cuantumul acestora va fi indexat cu rata inflației.

„Știm că anul trecut a fost un an dificil pentru toți, cu creșteri de prețuri la utilități, combustibil sau alimente. Din acest motiv am luat decizia ca în anul 2023, taxele și impozitele, inclusiv taxele pentru parcări, din municipiul Aiud să nu fie majorate. Singura modificare va fi indexarea obligatorie, conform legii, a taxelor și impozitelor cu rata inflației”, precizează o informare a Primăriei municipiului Aiud publicată pe contul de socializare a instituției.

Documentul mai precizează că impozitele și taxele locale vor putea fi achitate începând cu data de 16 ianuarie 2023, reprezentanții autorității locale reamintind modalitățile prin care pot fi plătite, încurajând utilizarea plăților online – sigure, eficiente și din confortul casei contribuabilului.

Cei care achită impozitele și taxele locale până în data de 31 martie 2023 beneficiază de o bonificație de 10%, mai precizează reprezentanții Primăriei Aiud.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.