Mozaic

Actrița italiană Gina Lollobrigida a murit la vârsta de 95 de ani

Actrița italiană Gina Lollobrigida a murit la vârsta de 95 de ani, a anunțat luni fosta ei avocată, citată de agențiile de presă ANSA și Reuters.

Gina Lollobrigida a dobândit celebritatea în anii 1950, când a devenit un sex-simbol care ilustra renașterea vibrantă a Italiei după cel de-al Doilea Război Mondial.

După o copilărie modestă, actrița italiană a ajuns să joace alături de mari staruri de la Hollywood, precum Humphrey Bogart, Rock Hudson, Burt Lancaster, Tony Curtis și Frank Sinatra, devenind una dintre cele mai recognoscibile vedete ale cinematografiei din anii 1950 și 1960.

„La Lolo”, așa cum publicul italian îi spunea cu afecțiune, a murit într-o clinică din Roma, a precizat avocata Giulia Citani.

Gina Lollobrigida a devenit fotografă și sculptoriță după ce s-a retras din industria cinematografică. În septembrie 2022, celebra actriță a participat la alegerile naționale din Italia și a candidat din partea unui partid de stânga, însă nu a reușit să obțină un loc în Parlamentul italian.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.