Social

Cod portocaliu de inundații pe râuri din cinci județe, de miercuri dimineața până joi la miezul nopții

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marți, o atenționare Cod portocaliu de viituri, valabilă de miercuri dimineața până joi la miezul nopții, pe râuri din cinci județe.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 18 ianuarie, ora 9:00 – 19 ianuarie, ora 00:00, se vor produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide, creșteri de debite și de niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de apărare, pe râurile din bazinele hidrografice Jiu, Motru, Olt și Olteț.

De asemenea, un Cod galben de inundații va fi valabil începând de marți seara, de la ora 22:00, până vineri la prânz, pe râurile din bazinele hidrografice: Tisa, Someșul Mare – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Bistrița Năsăud), Someșul Mic, Crișul Repede, Crișul Negru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Arad), Crișul Alb, Arieș – bazin amonte S.H. Baia de Arieș și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Baia de Arieș (județele: Alba și Cluj), Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Târnava (județele: Alba, Sibiu, Hunedoara și Arad), Bega, Timiș, Bârzava, Cerna, Jiu, Olt, Olteț, Argeș și Dâmbovița.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.