Educație

Workshop destinat liceenilor preocupați de viitoarea lor carieră

Elevi de la șapte licee din municipiile Alba Iulia și Sebeș au participat la un workshop de orientare în carieră organizat de Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, prilej cu care liceeni și-au dorit să afle, într-o manieră practică, în ce profesii ar putea performa.

„Prima ediție a workshop-ului de orientare în carieră destinat liceenilor din județ a fost desfășurată cu succes de către Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, evenimentul fiind realizat cu sprijinul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Şanse, în cadrul Anului European al Tineretului în România. Au participat elevi din șapte licee din județ – Colegiul Național ‘Horea, Cloșca și Crișan’, Colegiul Economic ‘Dionisie Pop Marțian’, Seminarul Teologic Ortodox ‘Sfântul Simion Ştefan’, Liceul Tehnologic ‘Alexandru Domșa’, Liceul cu Program Sportiv, Liceul Teoretic ‘Sfântul Iosif’ (Alba Iulia) și Colegiul Național ‘Lucian Blaga’ Sebeș, liceeni preocupați de viitoarea lor carieră și care și-au dorit să afle, într-o manieră practică, în ce profesii ar putea performa”, se menționează într-un comunicat transmis, marți, Agerpres.

Potrivit organizatorilor, o bună orientare în carieră și dezvoltarea unor abilități personale conduc implicit la o reușită a tinerilor pe piața muncii și la satisfacția de a activa în domeniul dorit. Aceștia susțin că workshop-ul va contribui la creșterea conștientizării liceenilor participanți, care vor fi capabili să facă alegeri mai bune în ceea ce privește viitoarea lor carieră.

„Este doar prima ediție pe care am organizat-o și în mod cert vom continua acest demers. Ne-am întâlnit cu liceeni ambițioși și am constatat, cu bucurie, că sunt și realiști, pentru că într-un procent covârșitor țintele lor profesionale au fost confirmate prin acest workshop”, a afirmat, potrivit comunicatului, directorul Casei de Cultură a Studenților Alba Iulia, Gheorghe Berghian.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.