Social

Ministrul de interne ucrainean a murit în urma prăbușirii unui elicopter lângă Kiev

Ministrul de interne ucrainean Denis Monastîrski (foto: pagina oficială de Facebook a ministrului)

Cel puțin 16 persoane, printre care ministrul de interne ucrainean și doi copii, au murit miercuri în urma prăbușirii unui elicopter, miercuri, în apropiere de Kiev, a anunțat poliția ucraineană, informează AFP și Reuters.

„Pentru moment avem informații privind 16 morți, printre care doi copii”, a indicat poliția națională ucraineană într-un comunicat.

Ministrul de interne ucrainean Denis Monastîrski (42 de ani), prim-adjunctul său Evgheni Ienin (42 de ani) și un alt înalt demnitar care se aflau la bordul elicopterului și-au pierdut de asemenea viața, a declarat șeful poliției ucrainene Ihor Klimenko.

Între altele, 22 de răniți, printre care zece copii, au fost spitalizați, conform aceleiași surse.

Elicopterul s-a prăbușit la Brovarî, un oraș cu circa 100.000 de locuitori aflat la est de Kiev.

„Erau copii și angajați în grădiniță la momentul producerii acestei tragedii. Toată lumea a fost evacuată. Există victime”, a scris guvernatorul regiunii Kiev, Oleksii Kuleba, pe aplicația Telegram.

Imaginile difuzate pe social media arată un incendiu de amploare la locul prăbușirii aparatului de zbor. Deocamdată nu există informații privind cauza acestei tragedii.

Elicopterul aparținea Serviciului ucrainean pentru situații de urgență, aflat în subordinea Ministerului de Interne, a explicat un purtător de cuvânt al forțelor aeriene ucrainene.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.