Social

Percheziții în șase județe într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul depășește 1,4 milioane de lei

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Mureș, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul General al Poliției Române (I.G.P.R.) și prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, efectuează, miercuri dimineața, 18 percheziții, în șase județe, la persoane bănuite de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de peste 1,4 milioane de lei.

„În această dimineață, polițiștii efectuează 18 percheziții, în județele Mureș, Cluj, Alba, Ilfov, Prahova, Galați și în municipiul București, la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală. Activitățile sunt coordonate de Direcția de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.G.P.R. și prim procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Târgu Mureș și se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș. De asemenea, la acțiune participă și luptătorii de intervenție din cadrul inspectoratelor de poliție județene Mureș, Cluj și Galați”, a anunțat IPJ Mureș, într-un comunicat de presă.

Potrivit IPJ Mureș, din cercetări a reieșit că, în perioada 2013-2017, mai multe persoane, în calitate de reprezentanți legali ai unei societăți comerciale din județul Mureș ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a unor facturi fiscale fără conținut economic real, de la 2 societăți comerciale de tip fantomă.

„Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este de peste 1,4 milioane de lei. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale. Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române”, a precizat IPJ Mureș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.