Social

Accident colectiv de muncă la o societate din Sebeș. Trei persoane au fost rănite

Trei angajați ai unei firme din Cluj au fost răniți, vineri, într-un accident de muncă produs la o societate comercială din Sebeș, în timpul unor lucrări de reparații la acoperișul unei hale.

Șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Alba, Izabella Ursaleș, a declarat, pentru Agerpres, că trei bărbați, salariați ai unei firme din Cluj, au fost implicați într-un accident de muncă în Sebeș. Potrivit acesteia, cele trei persoane efectuau lucrări de reparații la un acoperiș, iar la un moment dat cușca metalică în care se aflau, manipulată de un motostivuitor, a căzut de la o înălțime de peste trei metri.

Cei trei bărbați au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, iar în funcție de numărul de zile de concediu medical pe care aceștia îl vor avea va fi clasificat și accidentul de muncă, a explicat Izabella Ursaleș. Ancheta va stabili și împrejurările exacte în care s-a produs evenimentul.

Alături de inspectorii de muncă, la locului accidentului s-au deplasat și polițiști.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba au precizat, pentru Agerpres, că se efectuează cercetări sub aspectul nerespectării măsurilor de securitate și sănătate în muncă, fiind deschis un dosar penal „in rem”.

Doi dintre bărbați sunt din județul Vaslui, iar un altul din județul Cluj. Victimele au 20 de ani, 39 de ani și 47 de ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.