Social

Drum comunal blocat în satul Lazuri de o alunecare de teren

Foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba

Un drum comunal din Munții Apuseni este blocat din cauza unei alunecări de teren, a anunțat, sâmbătă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, care a informat, totodată, că pompieri militari și voluntari intervin pentru evacuarea apei din trei gospodării din Sohodol și Câmpeni.

„Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Câmpeni intervine cu un excavator, un buldoexcavator și un camion pentru deblocare DC 141 în localitatea Valea Bistrii – Dealul Capsei, ca urmare a unor alunecări de teren în zona respectivă”, a transmis ISU Alba.

Potrivit sursei citate, ca urmare a precipitațiilor din ultima perioadă, Stația de pompieri Câmpeni și SVSU Sohodol au intervenit la două gospodării din satul Lazuri, comuna Sohodol, pentru evacuarea apei din curți, respectiv dintr-un grajd. Se acționează cu o motopompă novus 2000 și o motopompă transportabilă.

De asemenea, pompierii militari de la Stația Câmpeni intervin cu o motopompă transportabilă și în orașul Câmpeni, pentru evacuarea apei din subsolul unei casei.

Joi, tot din cauza unor alunecări de teren, un drum județean din Apuseni a fost blocat timp de mai multe ore, până când s-a degajat carosabilul de aluviuni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.