Administrație

La Sebeș, PNRR înseamnă reabilitare termică. Contracte de 13 milioane de lei pentru patru proiecte

Primăria municipiului Sebeș anunță că a semnat patru contracte de finanțare nerambursabilă pentru proiecte cu valoare însumată de peste 13 de milioane de lei. În cadrul acestora, Școala „Mihail Kogălniceanu”, două clădiri ale spitalului și fosta clădire a Casei de Economii și Consemnațiuni vor fi reabilitate termic.

Potrivit unei postări a primarului Dorin Nistor, „în data de 18 ianuarie 2023, am semnat la București, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, 4 contracte de finanțare nerambursabilă pentru proiecte cu valoare însumată de peste 13 de milioane de lei. Astfel, 4 clădiri publice în care se desfășoară servicii medicale, de învățământ și administrative vor fi reabilitate termic cu bani europeni”.

Potrivit edilului, valoarea însumată a proiectelor cu finanțare europeană nerambursabilă prin PNRR este de 13,76 milioane de lei.

Primul proiect vizează creșterea eficienței energetice a clădirii principale a Spitalului Municipal Sebeș, astfel încât, prin realizarea intervențiilor de creștere a eficienței energetice propuse pentru clădire va rezulta „o reducere a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire de 70% față de consumul anual specific de energie pentru încălzire înainte de investiție. De asemenea, se va realiza reducerea consumului de energie primară și reduceri ale emisiilor de bioxid de carbon”. Valoare maximă eligibilă a proiectului este de 1.32 milioane de euro (6.53 milioane de lei).

Cel de-al doilea proiect este destinate reabilitării și modernizării Școlii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu”, în vederea creșterii eficienței energetice. Valoarea maximă eligibilă a contractului este de 832,6 mii de euro sau 4,09 milioane de lei.

Al treilea contract semnat este cel referitor la proiectul de reabilitare termică a clădirii Psihiatrie, din cadrul Spitalului Municipal. Valoarea maximă eligibilă solicitată este de 305 mii de euro (1,5 milioane de lei).

Cel de-al patrulea proiect vizează reabilitarea și creșterea eficienței energetice a clădirii „Casa Weber”. Valoarea eligibilă solicitată este de 330 de mii de euro (1,62 milioane de lei).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.