Economie

Ministrul Turismului: Județul Alba are un portofoliu bogat în obiective istorice de prim rang

Câmpia Libertății – Blaj (foto: Mesagerul de Alba)

Țara noastră se poate mândri cu un patrimoniu cultural divers, iar județul Alba este unul atractiv, cu un portofoliu bogat în obiective istorice de prim rang, bine conservate, relevante pentru evenimentul pe care astăzi îl sărbătorim, a afirmat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu.

În fiecare an, la 24 ianuarie, românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române. Astfel, cu acest prilej, la împlinirea a 164 de ani de la înfăptuirea acestui eveniment istoric, reprezentanții Ministerului Turismului invită românii să pornească pe urmele eroilor neamului, descoperind Ruta Unității Naționale 1848 – 1918 – 1922, din județul Alba, renumită pentru încărcătura istorică a meleagurilor.

„Cu ocazia zilei de 24 ianuarie, îmi face o deosebită plăcere să adresez tuturor românilor sincere urări de bine. Amintesc că această zi marchează un moment istoric important pentru identitatea noastră, mai exact, ziua în care am primit un nume. România! Ţara noastră se poate mândri cu un patrimoniu cultural divers, iar județul Alba este unul atractiv, cu un portofoliu bogat în obiective istorice de prim rang, bine conservate, relevante pentru evenimentul pe care astăzi îl sărbătorim. Așadar, nu-mi rămâne decât să vă invit să porniți la drum spre Ruta Unității Naționale, să descoperiți o parte din istoria țării noastre și să vă bucurați de atracțiile turistice de care aceasta dispune. La mulți ani tuturor românilor!”, a transmis ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu, într-un comunicat remis Agerpres.

Ruta Unității Naționale 1848-1918-1922 străbate circa 150 km din județul Alba și reprezintă o oportunitate de conștientizare și de promovare a valorilor culturale și istorice ale poporului român. Aceasta pornește din municipiul Blaj și ajunge până în localitatea Avram Iancu din zona Munților Apuseni.

„Aici aveți ocazia să vizitați câteva atracții turistice, cum ar fi: Câmpia Libertății, Piața 1.848, Catedrala Mitropolitană, Palatul Cultural Blaj, Catedrala Încoronării, Monumentul Marii Uniri, Casa Memorială Avram Iancu, Casa Velican, Muzeul Avram Iancu și multe altele. De asemenea, dacă decideți să vizitați județul Alba, trebuie să știți că acesta dispune de numeroase posibilități de cazare, activități de agrement, precum tenisul, înotul, trasee pentru biciclete, precum și multe alte variante de a vă petrece timpul liber, în funcție de preferințele voastre”, se menționează în comunicat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.