Social

Cum să ne ferim de accidente pe ninsoare? Recomandările polițiștilor din Alba

Inspectoratul de Poliție Județean Alba face o suită de recomandări șoferilor care pleacă la drum în condițiile în care a început să ningă abundent.

Astfel, polițiștii recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă în trafic și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere, pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, conducătorii auto trebuie să acorde o atenție deosebită modulul în care circulă.

La această oră, pe arterele rutiere din județul Alba se circulă în condiții de carosabil ud, fără a fi semnalată prezența poleiului.

Pentru o călătorie lipsită de evenimente neplăcute, Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă, conducătorilor auto:

  • Să folosească luminile de ceață, precum și sistemele de iluminare-semnalizare și de climatizare-dezaburire, pentru a vedea și a fi observați în trafic;
  • Să reducă pe cât posibil viteza de deplasare;
  • Să circule cu foarte mare atenție, pentru a putea evita orice obstacol;
  • Să evite pe cât posibil manevra depășirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică;
  • Să păstreze în mers o distanță suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiții de siguranță;
  • Să acorde o atenție sporită pietonilor;
  • Să manifeste permanent o conduită preventivă la volan.

Polițiștii reamintesc că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.