Administrație

Primarul Blajului anunță că adăpostul pentru câinii fără stăpân va fi terminat până la sfârșitul lui februarie

Adăpostul pentru câinii fără stăpân din municipiul Blaj va fi terminat până la sfârșitul lui februarie, a anunțat pe pagina sa de socializare, primarul orașului, Gheorghe Valentin Rotar.

„Situația câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Blaj va fi rezolvată în maximum o lună de zile, odată cu finalizarea adăpostului situat în zona stației de epurare. În prezent, adăpostul pentru câinii fără stăpân este realizat în proporție de 85%, iar până la finalul lunii februarie acesta va deveni funcțional”, a scris primarul municipiului Blaj.

Acesta spune că adăpostul pentru câinii fără stăpân „va fi unul modern, va respecta toate standardele prevăzute de legislația sanitar veterinară, legislația privind gestionarea câinilor fără stăpân și va beneficia de serviciile calificate ale unui medic veterinar și de personal instruit”.

Edilul observă însă că există și o problemă nerezolvată, și anume lipsa unui acdru legal. „Până la finalizarea acestui adăpost, Primăria Municipiului Blaj nu are cadrul legal pentru prinderea și ridicarea câinilor fără stăpân de pe raza orașului, iar încercările noastre pentru rezolvarea acestei situații nu au avut succes, deoarece nicio asociație autorizată în acest sens nu a dorit să preia gestionarea câinilor fără stăpân de pe raza orașului sau măcar să ridice acești câini contracost, toate adăposturile existente la nivel național funcționând la capacitate maximă”, a mai transmis Gheorghe Valetin Rotar.

El a dat însă asigurări că, odată cu finalizarea acestei investiții, „vom putea gestiona la nivelul comunității noastre situația câinilor fără stăpân. De asemenea, va exista la dispoziția populației o adresă de contact pentru sesizări în privința câinilor periculoși de pe raza municipiului Blaj, pentru a putea interveni cu promptitudine”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.