Politică

Proiectul de buget al municipiului Alba Iulia a căzut la vot. Primarul Pleșa acuză consilierii PNL și PSD că blochează dezvoltarea oralului

Proiectul de buget al municipiului Alba Iulia a căzut la votul din Consiliul Local de luni. Primarul Gabriel Pleșa acuză partidele din coaliția de guvernare că au pus la cale o acțiune de sabotaj politic.

„În mod egoist, proiectul de buget al municipiului Alba Iulia a fost sabotat politic, de către niște iresponsabili! Alianța toxică PNL-PSD blochează proiectele de dezvoltare ale orașului”, a scris primarul Pleșa pe contul său de socializare.

El reamintește că acest rezultat al votului blochează „achizițiile, bursele școlare, subvențiile pentru transport, investițiile pentru mai binele albaiulienilor”.

Edilul reamintește că proiectul de buget a fost în consultare publică încă din 11 ianuarie, însă opoziția din Consiliul Local nu a dorit, în opinia sa, să-l perfecteze.

„Concluzia este una singură. Nu ați vrut! Temele și le-au făcut cei din aparatul de specialitate, cei care an de an lucrează, cu vreme bună înainte, și calculează la virgulă, tocmai pentru ca propunerea de buget să nu lase loc de îndoială. Nu ați venit cu sugestii nici dumneavoastră, domnule Marius Hațegan, în calitate de președinte al organizației Alba Iulia, nici consilierii locali PNL, fiindcă, probabil, n-au avut cale liberă de la partid, nici chiar viceprimarul Marius Filimon, care are în subordine, printre altele, și Direcția Tehnică, cu Investițiile!”

Pleșa și-a mai exprimat speranța că, împreună cu consilierii locali care au votat proiectul de buget, va reuși, la următoarea încercare din deliberativul local, să adopte bugetul local.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.