Mozaic

Cantautorul Mircea Rusu Band, încarcerat după a doua condamnare penală

Fostul primar al comunei Band, Mircea Rus, recunoscut ca artist drept Mircea Rusu Band, a fost încarcerat pentru a ispăși o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani, o lună și 10 zile, după ce a suferit a doua condamnare într-un dosar penal, de această dată pentru complicitate la delapidare, cu o valoare totală de peste 500.000 lei.

Curtea de Apel Târgu Mureș l-a condamnat pe fostul primar Mircea Rus la doi ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la delapidare în formă continuată, pentru 26 de acte materiale, în legătură cu unul dintre casierii Primăriei Band de la acea vreme, Gârbu Petru, și la alți doi ani de închisoare, pentru aceeași infracțiune, în legătură cu un al doilea casier, Bodor Zoltan, tot pentru 26 de acte materiale.

Mircea Rus(u) este solist de muzică folk, lansat la Cenaclul „Flacăra” și serbările „Scânteii Tineretului”. După Revoluție, între 1990 și 1995, cunoaște cinci ani de glorie alături de trupa Compact, ca solist vocal, compozitor și textier. Este cunoscut în special pentru piesa „Omu’ bun și pomu’ copt” cu care a avut un redutabil succes de public.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.