Administrație

Fonduri europene. Noi proiecte de dezvoltare urbană a Abrudului

Marți, 31 ianuarie, Primăria orașului Abrud anunță semnarea a trei noi contracte de finanțare menite să ne reînvie zestrea urbană a localității. Aceste contracte se alătură altor trei investiții în curs sau în derulare, și anume cele de la școala gimnazială „Avram Iancu”, de la noul ambulatoriu al spitalului și la căminul de bătrâni.

​Cea mai importantă investiție o reprezintă „creșterea eficienței energetice și a confortului interior în clădirea Liceului «Horea, Cloșca și Crișan» Abrud”, prin care se reabilitează termic clădirea principală a unității de învățământ printr-o finanțare în valoare de aproximativ 2.000.000 de euro.

​„Un alt obiectiv către care ne-am îndreptat atenția a fost clădirea emblematică de pe strada Cuza Vodă, numărul 9, în care a funcționat cu mai mult timp în urmă fostul azil de bătrâni. Această clădire, cu o arhitectură demnă de noua viziune a centrului urbanistic, va fi în primă fază consolidată și pusă în siguranță, valoarea lucrărilor ridicându-se la aproximativ 800.000 euro”, transmite primarul Abrudului, ​Cristian Alexandru Albu.

Al treilea proiect vizează domeniul siguranței urbane și este dedicat protejării persoanelor și a bunurilor din orașul Abrud, prin implementarea unui sistem digital de supraveghere video – camere, împreună cu partea de hardware și software aferentă – în valoare de aproximativ 380.000 euro.

​„Este foarte important că realizarea acestor investiții se face din sursă externă și nu afectează în nici un fel bugetul orașului, care poate fi îndreptat spre obiectivele pe care deja ni le-am stabilit. Continuăm această campanie intensă de atragere de finanțări pentru a demonstra că, așa cum am promis în anul 2020, Abrudul este pe mâini bune!”, mai transmite edilul Abrudului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.