Economie

ANL a recepționat la Cugir 20 de apartamente pentru tineri

Blocul de locuințe recepționat de ANL la Cugir (foto: ANL)

20 de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, majoritatea apartamentelor având trei camere, au fost recepționate în orașul Cugir de către Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), valoarea investiției ridicându-se la peste 6 milioane de lei, potrivit unui comunicat dat publicității miercuri.

„Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituție aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a recepționat, în orașul Cugir (județul Alba), 20 de locuințe pentru tineri, destinate închirierii. Locuințele (5 apartamente cu 2 camere și 15 apartamente cu 3 camere) au fost construite în amplasamentul din strada 1 Decembrie 1918 nr. 18, pe un regim de înălțime Ct+P+3E+M (canal tehnic+parter+3 etaje+mansardă), valoarea investiției fiind de 6.049.756,82 lei (inclusiv TVA)”, se menționează în comunicat.

Până în prezent, în județul Alba, ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program, 435 de locuințe. Aproximativ jumătate dintre acestea, respectiv 211, sunt situate în municipiul Alba Iulia. Urmează Cugir, cu 54 de astfel de locuințe, Sebeș și Ocna Mureș, fiecare cu 52 de apartamente, Blaj, cu 23 de locuințe, Aiud, cu 16 unități locative, Zlatna, cu 15 apartamente, și comuna Horea, din Munții Apuseni, cu 12 locuințe ANL.

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Sumele necesare finanțării programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul MDLPA, din bugetele locale, precum și din alte surse legal constituite.

Locuințele sunt construite pe terenuri puse la dispoziția Agenției de către autoritățile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 și 35 de ani, care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuință.

În prezent, locuințele pentru tineri pot fi achiziționate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autoritățile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, sau cu achitarea integrală a prețului final din surse proprii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.