Administrație

Miercuri începe distribuirea cardurilor de energie. Poștașii le vor lăsa la locuința beneficiarilor

Poștașii vor ajunge în 362.000 de locuințe, în cursul zilei de miercuri, pentru a distribui cardurile de energie, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Astfel, până la finalul lunii februarie, toți beneficiarii eligibili vor primi acasă cardul de energie. Plățile se vor putea efectua începând cu 20 februarie, iar prima tranșă de 700 de lei va putea fi utilizată până la 30 iunie 2023.

Conform sursei citate, ministrul Marcel Boloș și directorul general al Companiei Naționale Poșta Română, Valentin Ştefan, au efectuat o vizită de lucru la Oficiul Poștal Buftea, cu ocazia startului procesului de distribuție a cardurilor de energie finanțate din fonduri europene prin Programul Operațional Capital Uman și prin Programul Operațional Regional.

În cursul zilei de miercuri, peste 360.000 de beneficiari din 7 județe ale țării vor intra în posesia cardurilor livrate de către Poșta Română. Din bugetul de 4 miliarde de lei alocați acestui program vor fi sprijinite 4 milioane de persoane din medii vulnerabile din România.

„Cu sprijinul Poștei Române, în cursul zilei de astăzi peste 360.000 de beneficiari din 7 județe vor primi acasă cardurile pentru energie. Procesul va continua în perioada următoare, astfel încât până la data de 20 februarie, când vom avea posibilitatea de a plăti din acești bani ajutorul de încălzire, cât mai mulți beneficiari să fi intrat deja în posesia cardurilor”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Județele în care se vor distribui cele 362.000 de carduri în cursul zilei de miercuri sunt Alba (37.000), Argeș (53.000), Ilfov (29.000), București (106.000), Bacău (52.000), Teleorman (27.000) și Bihor (58.000).

Joi, 2 februarie, vor fi livrate alte 132.000 de carduri în județele Brăila (34.000), Covasna (21.000), Giurgiu (21.000), Vâlcea (27.000) și Botoșani (29.000). Cardul de energie se livrează de către Poșta Română la domiciliul beneficiarului, cu confirmare de primire.

Ajutorul pentru plata facturilor se acordă în două tranșe, a câte 700 lei fiecare. Prin intermediul acestor vouchere se vor putea achita facturile pentru electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Reprezentanții MIPE reamintesc că beneficiarii vor putea utiliza ajutorul pentru plata facturilor la energie prin următoarele modalități: direct la poștaș, la orice oficiu poștal din mediul urban sau la oficiul poștal pe raza căruia își are domiciliul beneficiarul, în mediul rural; online, prin intermediul aplicației informatice pe care Poșta Română o va pune la dispoziție.

Conform sursei citate, plățile se vor putea efectua după următorul calendar: pentru tranșa I – valoare de 700 lei în perioada 20 februarie – 30 iunie 2023; pentru tranșa II – valoare de 700 lei în perioada septembrie – 31 decembrie 2023.

Potențialii beneficiari vor fi înștiințați dacă s-au descoperit situații care îi fac neeligibili. În acest caz, ei pot suna la 0319966, numărul de call center pentru care Poșta a mobilizat peste 50 de angajați, unde vor primi informații suplimentare și vor fi îndrumați, dacă situația poate fi corectată. Documentele necesare plății facturilor la energie prin intermediul cardului vor putea fi transmise și electronic, printr-o aplicație pusă la dispoziție de Compania Națională Poșta Română.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.