Social

Weekend cu peripeții. Trei intervenţii Salvamont într-un sfert de oră

Salvatorii montani din Alba au fost solicitați să intervină, într-un sfert de oră, la trei accidente

Salvatorii montani din Alba au fost solicitați să intervină sâmbătă doar într-un sfert de oră la trei accidente, din care două în Munții Sebeșului, la Domeniul Schiabil Șureanu și Luncile Prigoanei și unul în Munții Apuseni, la Vârtop.

Potrivit reprezentanților Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Alba, sâmbătă au fost „trei solicitări pentru intervenții ale salvatorilor montani într-un sfert de oră”.

Prima intervenție a fost în sprijinul unei femei care s-a accidentat pe pârtiile de la Domeniul Schiabil Șureanu. „Este suspicionată o fractură la tibie, însă starea femeii nefiind foarte bună, i s-a administrat oxigen”, au transmis reprezentanții Salvamont.

La scurt timp, salvatorii montani au fost chemați să intervină la un accident cu un ATV, produs tot în Munții Sebeșului, în Luncile Prigoanei, în care au fost implicați un bărbat și un copil.

„La ambele cazuri, persoanelor accidentate li s-a acordat primul ajutor, au fost imobilizate și predate echipajelor SMURD și Ambulanță”, au precizat cei de la Salvamont.

O altă solicitare a fost în altă parte a județului, în Apuseni.

„În partea superioară a locului folosit pentru săniuțe, lângă pârtiile de schi din Vârtop, o tânără a căzut și și-a pierdut conștiența. Diriginta fetei a rugat o persoană sa apeleze SNAU 112. Și în acest caz, salvatorii montani au intervenit de urgență pentru acordarea primului ajutor”, au explicat cei de la Salvamont.

Sursa fotografiilor: Salvamont Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.