Social

Autoșenilată trimisă în Apuseni pentru o femeie care a născut acasă. Femeia a murit în ciuda eforturilor salvatorilor

Persoana dintr-o localitate din Munții Apuseni pentru care pompierii militari au intervenit duminică, din cauza drumului greu accesibil, cu o autoșenilată, pentru a facilita accesul echipajelor medicale la aceasta, este o femeie care a născut acasă, al șaptelea copil, acum trei zile și care se află în stare de inconștiență.

Femeia a fost preluată de către pompierii militari și predată echipajelor medicale.

„Este vorba despre o persoană de sex feminin, de aproximativ 33 de ani, care a născut acum 3 zile (a 7-a sarcină). La momentul de față i se acordă îngrijiri medicale de către echipajul SAJ cu medic. Aceasta este în stare de inconștiență, dar cu funcții vitale”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba.

Totodată, a fost preluat de către echipajul SMURD Câmpeni și nou-născutul, în vârstă de 3 zile, în vederea evaluării medicale a acestuia.

Femeia a născut acasă, a precizat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alexandru Crișan.

Potrivit ISU Alba, un echipaj SMURD din cadrul Stației de pompieri Câmpeni și o ambulanță SAJ cu medic au fost trimise să intervină duminică în localitatea Scărișoara, la un caz medical.

„Din cauza drumului greu accesibil și a zonei înzăpezite, au fost suplimentate forțele de intervenție cu o autospecială de primă intervenție și comandă și o autoșenilată de la Stația de Pompieri Câmpeni, pentru facilitarea accesului echipajelor medicale la locul solicitării și transportul persoanei la ambulanță”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alexandru Crișan.

„Din nefericire, femeia nu a răspuns manevrelor de resuscitare fiind declarat decesul acesteia”, au mai transmis reprezentanții ISU Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.