Social

Mii de locuințe au rămas fără energie electrică după ce copaci și stâlpi au căzut pe carosabil

Fotografie de arhivă

Mii de gospodării din Alba, din Munții Apuseni și Munții Sebeșului, erau, duminică dimineața, fără energie electrică, din cauza avariilor provocate de viscol la zeci de posturi de transformare, în județ.

Potrivit unui bilanț al Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, compania de electricitate a informat că, pe timpul nopții de sâmbătă spre duminică, s-au înregistrat „defecțiuni la 7,8 linii de transport energie electrică, două posturi transformare în zona Blaj, 21 posturi de transformare în zona Băița-Vârtop (372 abonați nealimentați) și 39 posturi de transformare în zona Sebeș (3.462 abonați nealimentați)”. În teren sunt echipe care lucrează pentru remedierea defecțiunilor.

Autoritățile au intervenit și în sprijinul a două autoturisme rămase blocate din cauza vremii nefavorabile, dintre care unul în care se aflau șase adulți și un copil.

S-a acționat, de asemenea, pentru degajarea carosabilului de un arbore căzut în Cugir, pe DJ 704, în zona barajului Râul Mic, și de un arbore căzut pe DN 67C, între Şureanu și Șugag.

Doi stâlpi au căzut pe șosea la ieșirea din localitatea Măhăceni, pe DC 86.

ISU Alba amintește că Autostrada A este în continuare închisă circulației pe ambele sensuri, din cauza ninsorii și a viscolului, între Boița, județul Sibiu, și Cunța, județul Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.