Social

Un nou seism cu magnitudinea 7,6 a lovit sud-estul Turciei

Un nou cutremur, al doilea din ultimele 12 ore, s-a produs în Turcia, la ora 12:24, ora României/ Foto: @Husna_Says – Twitter

Un nou seism cu magnitudinea 7,6 s-a produs luni în sud-estul Turciei, a anunțat Autoritatea de Gestionare a Dezastrelor și Urgențelor (AFAD) din Turcia, transmite Reuters.

Epicentrul noului cutremur, produs la ora 10:24 GMT, la o adâncime de 7 kilometri, se află în Elbistan, în provincia Kahramanmaraș, situată la 80 de kilometri de epicentrul primului cutremur, care a avut loc luni la ora locală 4:17 (1:17 GMT).

Un cutremur s-a produs luni și în capitala siriană Damasc, au anunțat mass-media de stat, fără a oferi alte detalii, în timp ce presa irakiană a transmis că locuitorii provinciilor irakiene Dohuk și Mosul și ai orașului kurd Erbil au relatat că au resimțit un seism ușor.

Cutremurul puternic cu magnitudinea de 7,7 care a lovit dimineața la ora locală 4:17 Turcia s-a soldat cu peste 1.300 de morți, dintre care cel puțin 912 morți și peste 5.300 de răniți doar în Turcia, conform declarațiilor președintelui Recep Tayyip Erdogan.

În Siria, un ultim bilanț indică 473 de morți și 1.382 de răniți, potrivit EFE.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.