Social

Șoferi, bicicliști și pietoni, căzuți în năvodul polițiștilor de la Serviciul Rutier Alba

Polițiștii din județul Alba au aplicat peste 600 de sancțiuni contravenționale și au reținut 11 permise de conducere, în cadrul unei acțiuni ce a vizat creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice, care s-a desfășurat pe durata săptămânii trecute.

În perioada 30 ianuarie – 5 februarie 2023, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului județ, o acțiune ce a avut ca scop creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea și sancționarea participanților la traficul rutier care nu respectă normele legale privind circulația pe drumurile publice, fiind vizat atât mediul urban câr și mediul rural.

În această perioadă, au fost aplicate 604 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, din care 465 pentru depășirea limitei legale de viteză, trei pentru conducere sub influența alcoolului, 58 pietonilor care nu au respectat regulile privind traversarea sau circulația pe drumurile publice, 54 bicicliștilor, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Alte 6 sancțiuni contravenționale au fost aplicate la acte normative speciale, care reglementează transportul de persoane.

Totodată, au fost reținute 11 de permise de conducere și au fost constatate 9 infracțiuni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.