Social

S-au înmulțit furturile unor produse de pe rafturile supermarket-urilor

Furturile unor produse de pe rafturile supermarket-urilor au înregistrat în Alba o creștere în ultimii doi ani, iar în ultima perioadă au apărut și furturi de alimente, unii dintre autori susținând că ar fi făcut acest lucru „de foame”.

Adjunctul șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba, Mihai Rus, a declarat joi, într-o conferință presă cu privire la raportul de activitate al instituției în 2022, că nu au fost în județ în cursul anului trecut furturi cu moduri de operare deosebite sau cu prejudicii însemnate.

„Predomină furturile de, să spun așa, lucruri mărunte. Într-adevăr, avem o creștere la furturile din societăți comerciale, în special aici sunt furturile de pe rafturi. În ultima perioadă, înregistrăm și furturi de bunuri de consum, adică alimente. Dacă până în urmă cu un an, doi, predominau furturile de băuturi alcoolice sau de țigări, în ultima perioadă înregistrăm și furturi, cu prejudicii mici, e adevărat, de 10, 15, 20, 25 de lei, de bunuri de consum. Adică alimente”, a spus comisarul șef Mihai Rus.

Reprezentantul IPJ Alba a subliniat că ponderea identificării acestor autori este foarte mare din totalul faptelor semnalate.

Cele mai multe astfel de furturi au fost înregistrate în zona municipiilor și orașelor mai mari din județ, mai puțin în zona rurală.

Întrebat de jurnaliști dacă unii dintre autorii depistați au încercat să-și justifice gestul prin acela că „au furat de foame”, polițistul a răspuns că au fost „și situații de genul acesta”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.