Politică

SUA nu au niciun indiciu cu privire la o amenințare militară directă la adresa României sau Republicii

Sediul Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii (echivalentul Ministerului de Externe), clădirea Truman — https://en.wikipedia.org/wiki/en:Creative_Commons

SUA „nu au niciun indiciu” cu privire la o amenințare militară directă din partea Rusiei la adresa României sau Republicii Moldova în acest moment, a declarat vineri purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentul de Stat, Vedant Patel, potrivit Reuters.

Reacția survine după ce Ucraina a susținut că mai multe rachete rusești au zburat prin spațiul aerian al României și Republicii Moldova.

„Suntem în contact și în comunicare strânse cu partenerii noștri moldoveni și cu aliații noștri români”, a adăugat Patel.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a susținut că rachete rusești, lansate într-un atac efectuat vineri asupra Ucrainei, au trecut prin spațiul aerian al Republicii Moldova și al României și reprezintă o provocare pentru NATO și securitatea colectivă a acesteia.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) de la București a transmis că sistemul de supraveghere aeriană al Forțelor Aeriene Române a detectat, vineri, o țintă aeriană lansată din Marea Neagră de pe o navă a Federației Ruse, din apropierea Peninsulei Crimeea, cel mai probabil o rachetă de croazieră, care a evoluat în spațiul aerian al Ucrainei, Republicii Moldova și a reintrat în spațiul aerian ucrainean fără să intersecteze, în niciun moment, spațiul aerian al României.

Cel mai apropiat punct al traiectoriei țintei de spațiul aerian al României a fost înregistrat de sistemele radar la aproximativ 35 kilometri nord-est de graniță, a precizat MApN.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.