Educație

Acțiuni concertate pentru creșterea siguranței în mediul școlar din Alba

Acțiunile au urmărit creșterea siguranței în unitățile de învățământ din județ (foto: Inspectoratul de Poliție al Județului Alba)

În ultimele două săptămâni, au fost intensificate activitățile informativ-preventive ale polițiștilor din Alba, având ca principal obiectiv creșterea siguranței în unitățile de învățământ din județ.

Astfel, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului Alba, peste 400 de elevi din Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Teiuș, Ciugud, Ighiu și Vințu de Jos au participat la activitățile organizate de polițiști. Mai mult, profesorii și părinții au participat la ședințele organizate de polițiști.

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și specialiștii Centrului de Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Alba Iulia au desfășurat acțiuni de acest fel în nouă unități de învățământ gimnazial și liceal din județul Alba.

Elevi ai Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, ai Școlii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu” din Sebeș, ai Colegiului Național „Lucian Blaga” din Sebeș, ai Colegiului „Inochentie Micu Clain” din Blaj, ai Școlii Gimnaziale din Ciugud, ai Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Ighiu, ai Școlii Gimnaziale „Iuliu Maniu” din Vințu de Jos, ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia, ai Liceului Tehnologic „Dorin Pavel” din Alba Iulia și ai Liceului Teoretic din Teiuș, aflați pe drumul formării, au fost provocați la dezbateri care au vizat prevenirea violenței în unitățile de învățământ, prevenirea victimizării din infracțiuni informatice, a traficului și consumului de droguri precum și modalitățile de prevenire a victimizării prin bullying. Prin termediul acestora acțiuni, polițiștii au urmărit responsabilizarea tinerilor.

De asemenea, părinții și profesorii au participat la întâlnirile organizate de polițiști, cei dintâi asumându-și, de asemenea, rolul de promotori ai siguranței în mediul școlar, mai transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.