Social

Intervenție a salvamontiștilor pentru recuperarea unui câine din abruptul Cheilor Mănăstirii din Râmeț

Salvamontiștii din cadrul Salvamont Alba participă, luni după-amiază, la o intervenție dificilă și riscantă pentru salvarea unui câine de talie mare din abruptul Cheilor Mănăstirii din Râmeț.

Conform datelor comunicate de Salvamont Alba, un cetățean a anunțat, prin apel la 112, că a ieșit de dimineață să-și plimbe câinii și a sesizat lipsa unuia dintre ei.

„Ulterior, a auzit lătratul acestuia undeva pe stâncile de pe versantul din partea dreaptă a văii, constatând că nu are posibilitatea de a urca pentru a identifica locul în care se află și să-și coboare câinele blocat. Stâncile sunt acoperite cu zăpadă și iarbă înghețată, existând pericolul alunecării”, arată sursa citată.

Salvatorii sosiți la fața locului au escaladat peretele stâncos până în vecinătatea câinelui – din rasa Cane Corso, dar nu au reușit să îl recupereze, din cauza taliei mari a animalului și a faptului că este agresiv.

În plus, spațiul de pe stâncile pe care se află animalul este foarte îngust, peretele este abrupt și există riscul ca acesta să cadă dacă se zbate sau încearcă să fugă de salvatori.

„De mai mult de o oră și jumătate salvatorii montani se străduiesc să se apropie de patruped, însă acesta se manifestă agresiv și îi latră. Acum se amenajează o regrupare din care proprietarul câinelui să fie lansat până la acesta pentru a-l putea lega, eventual să-i pună și o botniță pentru a facilita accesul salvatorilor montani la câine. Salvatorii montani aflați la locul intervenției apreciază că acțiunea va mai dura circa 3 ore”, precizează Salvamont Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.